Om Hillside Gospel Singers

Hillside Gospel Singers startede i 2010 på initiativ af lokale kræfter sammen med musiker/ sanger Anette Lynghøj, som lige siden har været korets musikalske leder og arrangør.

Vi er et gospelkor, der vil være mere end bare et almindeligt amatør-gospelkor.
Vi synger SAMMEN; Dermed menes, at alle i koret har betydning, da der er overvægt af “kor-numre” uden solist, og selv i numre med solist er der stadig meget at lave for den enkelte korsanger. 

Koret har et fantastisk sammenhold, hvor alle elsker at synge og hvor der altid er plads til et grin i en positiv ånd.

For os vægtes kvalitet i harmoni og samklang over kvantitet, og pt. består koret af ca. 20 sangere, fordelt på 6 stemmegrupper: 1.- og 2. sopran, 1.- og 2. alt samt tenor og bas. 

Ved korprøverne arbejdes der med korets lyd og musikalske udtryk, og vi har løbende fokus på sangteknikker, der giver sunde stemmer, performance og den enkelte korsangers udvikling.

Det er ikke et krav, at man kan læse noder, men noder er tilgængelige. Der er enkelte sange, der ligger som lydfiler, men generelt er det en god idé selv at optage sin stemme, så man kan høre og øve den hjemme.

Når Hillside Gospel Singers giver koncerter, lægger vi vægt på, at vi leverer en høj standard, og det er vigtigt for os, at vi lyder så godt som vi overhovedet kan. 

Vi synger ikke kun for vores egen skyld, men også for at give tilhørerne den bedst mulige musikalske oplevelse. Vi tilstræber at synge uden noder/tekster, men det er ikke et krav. 

Korets repertoire er hver sæson sammensat af melodier, der varierer i både tempo, udtryk og sværhedsgrad, så det bliver behageligt at synge og giver lytterne en musikalsk oplevelse ved koncerterne.

Vi synger både nyere og ældre gospelsange og spirituals, men for os er det budskabet, der er det vigtigste, og man kan derfor sagtens opleve, at der kan være pop, rock, funk og meget andet på programmet. 

Læs om, hvordan du kommer med på siden “Nye medlemmer” .

Anette Lynghøj
Anette Lynghøj, korleder og dirigent